lördag 24 oktober 2009

International Day of Climate Action




Läs mer här >>youtube.com/cop15

och här >> 350.org


Och bli en del av lösningen istället för en del av problemet!


fredag 16 oktober 2009

Det finns så mycket att skriva om nu...

...så jag vet inte vart jag ska börja!

Det får bli en lista:

- Fairtrade Fokus är i full gång! Rättvisemärkt stora årliga kampanj i Sverige! Jag hoppas att ni ser Rättvisemärkt lite extra mycket nu! Och kanske möter våra ambassadörer i Coops butiker!

- Nordic Fairtrade Challenge. På tisdag tävlar vi!! Vilket nordiskt land kan fika mest Rättvisemärkt? (Solidars kansli har bjudit in hela huset på fika, vi räknar med 40-50 pers.) Och Rättvisemärkt meddelar attde nu är uppe i 100 000 beräknade fika-deltagare! Heja Sverige!

- Världens Barn. Radiohjälpens stora insamling till Världens Barn fortsätter. Den sista stora TV-galan pågår precis nu denna fredagkväll. (Men flest lär ju kolla på Idol.) De är uppe i 68 miljoner!! Solidar har varit delaktiga i insamlingen, via Kooperation Utan Gränser. På Rättvis handelsforumet förra helgen fick vi t.ex. ihop 2536 kr och 50 öre i våra bössor! Bra jobbat allihop!! Jag säger som Electric Banana Band: Man måste bry sig om hur ungarna mår!

- I söndags var vi med på en vidareutbildning av Rättvisemärkt-ambassadörer, där vi presenterade vårt projekt och resa till Costa Rica. Vi fick träffa Helena Markstedt, Rättvisemärkts generalsekreterare, som kikade in en sväng innan hon var tvungen att åka och möta bomullsodlaren från Kamerun som trots många om och men fick komma till Sverige och turnera runt i samband med Fairtrade Fokus. Läs mer om ett av besöken här.

Se hur vi utmanade danskarna inför Nordic Fairtrade Challenge i lördags:

fredag 9 oktober 2009

RÄTTVIS HANDELSFORUM!!


Ånej! Detta är katastrof! Jag har missat att skriva om årets viktigaste händelse inom Rättvis handel och hållbar konsumtion i Sverige - den händer just nu!
Fredag den 9 oktober och lördag den 10 oktober är det Rättvis handelsforum på Malmö högskola, i byggnaden "Orkanen".

Vi kommer att vara där båda dagarna!

Två fullspäckade dagar med en massa tankeväckande som ni inte vill missa! Fredagen har tema Konsumentmakt, lördagen har tema Fair Trade Kids!

Vi Ses Där!!