måndag 30 november 2009

Ska bara...



Mmm...mycket snart var det...

Jag ska bara.. svara några mail...och göra en annons, och en flyer, och fixa nya Solidarbladet, och sen Solidar-broschyren, och uppdatera märkesguiden, och en annons till, och planera biståndskampanjen, och en annan annons, och skicka priser från kokboks-tävlingen, och maila några, och planera ungdomsforum, och ordna bistånds-möte... och...

 Jag  har  varit  en  kass  bloggare...

Och jag är rädd att jag inte kommer att komma igång här tillfullo förrän Januari 2010. Men jag har så många idéer nu så att jag knappt kan hålla mig! Ni ska få se!
 
Imorgon är det den 1 december. Och då kommer jag starta en blogg-julkalender här! Med ett litet luck-inlägg om dagen, fram till jul! Det blir en mjukstart inför 2010!

Inga fler Ska bara!

Jag omvandlar härmed Ska bara - till Skarabé!  - "Den mest vördade och välkända av alla egyptiska symboler och står för liv och återfödelse." (För att egyptierna tolkade den lilla skalbaggens rullning av sin spillning som att den rullade solen framför sig över himlavalven... Tja...varför inte?)

Vi ses imorgon!

onsdag 11 november 2009

Är du pantad?


Mycket verkstad och lite snack har det varit nu ett tag. Därmed blir det lite skrivet i bloggen. Detta ska skärpas till och denna blogg kommer få en definitiv ansiktslyfting mycket snart. Det kan ni skriva upp!

Det som är hetast på tapeten just nu är
en helt ny pant-kampanj.


Om du brukar köpa mineralvatten (vilket du bara bör göra om du absolut måste), eller annan dryck i buteljerat format - så hoppas jag att du brukar lägga dessa i en påse nånstans och sedan ta med denna när du ska till affären.



Att panta en flaska eller en burk är bra på så många sätt:

  1. Det är miljövänligt. Materialet återvinns.
  2. Du får pengar för det, och..
  3. Pengarna du får kan du superenkelt skänka som bistånd (den gula knappen på Coop).
  4. Dessa pengar skapar nya möjligheter för människor hundratals mil härifrån, vilka är de som får ta mest skit på grund av klimatförändringarna.

Läs mer om detta på Klimaträttvisa!

Där kan du även panta dina vänner på Facebook, sms-panta och lägga in en pantknapp på din blogg. (Jag ska försöka få in en här.)

Så sätt igång - panta för klimaträttvisa!