torsdag 16 december 2010

Julbordsfrossa

Julbordens tid är här, hur många kan man hinna med per jul egentligen? Föredrar du det klassiska julbordet, eller något mer modernt, kanske med internationella influenser, ett klimatsmart eller ett veganskt? Julbordet går att variera efter alla smaker, oavsett vilket man väljer kommer här några smarta tips!


Konsumentföreningen Stockholm har tagit fram en fantastisk inköpslista till julbordet som är smidig att ta med sig till sin Coop-butik där man på förväg kan kryssa i vad man behöver handla. I listan kan du lätt se alla ekologiska varor inom varje kategori och du hittar även vilka varor som är Fairtrade certifierade, toppen! Listan kommer garanterat underlätta min julmatsshopping, skynda dig att hämta hem den här.

Har du varit med om ett julbord där maten inte räckt någon gång? Att alla var så hungriga att det inte blev någon gröt över till tomten? Skulle inte tro det, vanligare är väl att alla sitter mätta och dåsiga och undrar vad i all världen man ska göra av all mat som är över. Vi svenskan slänger ca 25% av den mat vi köper hem, en siffra som ökar just under julhelgen. Här finns räddningen, nämligen en guide för hur mycket mat man bör beräkna per person samt fiffiga tips på hur man räddar julmaten. Ladda hem guiden från Konsumentföreningen Stockholm här.



Så njut nu av alla härliga julbord med omtanke om miljön!
/Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar