Nu är jag tillbaka i Sverige och missade Miljövänliga Veckan som Naturskyddsföreningen ordnade förra veckan. De var ute i hela landet och pratade med krögare om deras kampanj "Gröna Gaffeln" och med privatpersoner om varför det är miljösmart att äta grönt en dag i veckan. Har du sett något om det?
Att göra medvetna val på restaurang upplevs idag som svårt. Sällan deklareras varifrån produkterna kommer och ofta serveras större köttbitar än vad som är hälsosamt eller bra för miljön. Det är bakgrunden till Naturskyddsföreningens satsning på ”Gröna Gaffeln” som lyfter de gröna alternativen på restauranger. Målet är att få människor att äta vegetariskt en dag i veckan; ett medvetet val som både är miljösmart, sunt, gott och prisvärt.
Läs mer om Gröna Gaffeln här!
Att göra medvetna val på restaurang upplevs idag som svårt. Sällan deklareras varifrån produkterna kommer och ofta serveras större köttbitar än vad som är hälsosamt eller bra för miljön. Det är bakgrunden till Naturskyddsföreningens satsning på ”Gröna Gaffeln” som lyfter de gröna alternativen på restauranger. Målet är att få människor att äta vegetariskt en dag i veckan; ett medvetet val som både är miljösmart, sunt, gott och prisvärt.
Läs mer om Gröna Gaffeln här!
Jag gick in och kollade restaurangerna som märkts med Gröna Gaffeln här nere i Skåne och Halland. Märkligt hur det mest vad Max hamburgar-restauranger... Hur kommer det sig?
Whole Foods var förresten fantastiskt! Berättar om det på onsdag.
/Hanna
Whole Foods var förresten fantastiskt! Berättar om det på onsdag.
/Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar