måndag 15 november 2010

Your honour, I object!















Eller vad säger ni? Semlor så här års? Är det okej?

Från DN.se i fredags:
"I kungliga huvudstaden går semlorna att köpa redan, både på konditori och i butik. Coop sålde till exempel semlor under allhelgonaveckan.
– Vi såg det som ett allhelgonabus, säger Magnus Nelin, presschef hos Coop. Nu pausar vi fram till årsskiftet."

Nää. Jag tycker Sveriges helgmat redan är för enformig. Så snälla, sluta dra ut på allt! Var sak har sin tid. Och semlor äter man kring Fettisdagen. (Det är bara Ture Sventon som äter temlor året runt.)
Basta!


Något annat som jag vill ifrågasätta är hur en av Coops konkurrenter märker sina köttförpackningar med "GMO-fritt". Allt kött är GMO-fritt i svenska butiker. Det är precis som att säga att kycklingen är Salmonella-fri. Det existerar inte och märkningen är förvirrande för oss konsumenter.

Att en diskussion väcks om genmodifierad soja, och om vilket foder grisarna får är däremot
bra. Läs mer i Louise Konsumentkoll, på Konsumentverkets sida och hos Livsmedelsverket.


Ps: Ny Halva-priset vecka! Nu med utvalda frukter och grönsaker!

/Hanna

2 kommentarer:

  1. Tyvärr finns inga traditioner kvar längre. Julen böjar i augusti på Bo Ohlsson i Tomelilla. Jag tycker att Fastlagsbullar som de heter på Österlen ska ätas runt Fettisdagen, det blir liksom extra festligt då. Torbjörn i Tomelilla

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig Torbjörn!
    Men visst vill vi att livet ska vara en fest lite oftare! Jag tycker och tror dock att det finns betydligt mer fantasi och uppfinningsrikedom hos det svenska folket!

    Det finns ju oändliga sätt att lyxa till vardagen! Jag kom på att det ju finns semlor med saffran i - det kan funka kring juletid! Mer sånt! Mer inspiration, mer idéer, mer roliga mat-experiment och sådant som förgyller vår mörka skandinaviska vinter!

    Hör av er om ni har några egna guldkorn att tipsa om!

    Vänliga hälsningar
    Hanna Weiber
    Ktf Solidar

    SvaraRadera