onsdag 4 augusti 2010

Fortsättning följer

Konsumentföreningen Stockholm jobbar vidare med sitt tema "Släng inte maten".
Jag tror det började med "Rapport från en slaskhink" i mars 2009. Sedan tryckte de en fin liten klimatsmart matförvaringsguide. Och några studenter på SLU hjälpte till med att ta fram rapporten "Maten som försvann - En studie om färskvarukassation inom Coop". Jag tror att medierna har hakat på sedan start, i varierande omfattning,
men i förra veckan blåste intresset upp igen när Svenska Dagbladet skrev denna artikeln. Louise Ungerth bloggar på, och dyker upp i nästan alla medier som finns - TV, radio, tidningar och nätet! Heja Louise!

Och alla ni som har Facebook, och sympatiserar med mina kära Stockholm-kollegors arbete - gå in här och visa det! För det är verkligen ett hemskt slöseri att odla, vattna, skörda, rensa, tvätta, sortera, förpacka, transportera och kanske tillaga - för att sedan bara skrapa ner det i en soptunna.

Och vi gör det bara av en anledning; because we can.

Ungefär som de som beställer in två flaskor dyr champagne och "vaskar" den ena, bara för att visa hur rika de är... En extremt korkad trend! (Om den nu finns, kanske bara är hörsägen?)

Då är denna trend betydligt smartare.

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar