onsdag 8 april 2009

ekologiskt vs konventionellt

Dagens besok pa Manuels odling gav oss en tydlig bild av den stora skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling. Grannen till Manuels ekologiska odling var en konventionell odling och bara genom att svepa med ogat over odlingarna sag man stor skillnad. Pa den ekologiska syntes gronska mellan kaffeplantorna medans det pa den konventionella bara fanns tunn gra gjord.

Bilden forestaller jorden fran den konventionella odlingen (till vanster) och den ekologiska (till hoger). Jorden fran den konventionella odlingen kan narmast beskrivas som sand medan jorden fran den ekologiska odlingen var full av vaxtdelar.

Att ekologisk odling ar det enda hallbara har lange varit sjalvklart for mig, men att fa se hur ett ekologiskt jordbruk fungerar och hur de utnyttjar sina resurser till fullo, utan att slosa gjorde det anmer uppenbart.


/Linn, San José

1 kommentar:

  1. PÅ svenska teve i veckan satt den välkända Maurit Paulsen och försökte berätta sanningen om ekologiskt jordbruk. Ja, att det var menlöst. Undrar om hon tycker det samma om hon skulle få gift direkt i sej via luften när man använder giftet. Konstigt att man inte förstått bättre. /Janne

    SvaraRadera